Кулінарія

Салати на новорічний стіл — швидкий рецепт з редьки і м’яса

Редька– овоч, який був дуже популярним на русі ще сXVI століття. Це був основний продукт укрестьян задовго до того, як вони дізналися що таке капуста, морква икартофель.

Яочень люблю редьку. Ніжну исочную зелену, иядреную чорну.

Люблю просто нарізати редьку кругляком, полити ароматним маслом иприправить крупною сіллю. Також всезон готую різні салати средькой.

Найпростіший салат изредьки согурцом

Почистіть редьку инатрите натерке (краще використовувати терку для «корейської» моркви), також натріть свіжий огірок. Змішайте овочі иприправьте соєвим соусом. Дайте настоятися 30 хвилин икушайте. Смачно!

Святковий салат изредьки имяса

(рецепт подсмотрен вкитайской кухні иадаптирован для європейського смаку)

Інгредієнти

(на4 порції)

  • Свіжа редька зелена– 2 середніх коренеплоду (приблизно 500 грам);
  • Морква свіжа– 2 середніх коренеплоду (250 грам);
  • Цибуля ріпчаста– 1 велика цибулина;
  • Яловичина свіжа (видеале вирізка)– 250 грам;
  • Майонез Провансаль (можна використовувати идомашний)– 100 грам;
  • Соєвий соус– половина чайної ложки;
  • Сіль, перець чорний мелений– за смаком;
  • Масло рослинне для обсмажування.

Технологія приготування

  1. Підготуйте овочі: помийте, очистіть, редьку иморковь наріжте натерке для «корейської» моркви, цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  2. Насковороде додаванням рослинної олії обсмажте цибулю дозолотистого кольору. Шумівкою вийміть цибулю иположите на паперові рушники, щоб видалити зайве масло.
  3. М’ясо наріжте тонкими смужками. Нагрійте масло насковороде й швидко обсмажте яловичину, постійно помішуючи.
  4. Вмиске майонез з’єднайте та соєвий соус ихорошо перемішайте.
  5. Зберіть салат: з’єднайте редьку, моркву, обсмажену цибулю і м’ясо.
  6. Заправте салат соусом і всі добре перемішайте. Приправте сіллю иперцем.
  7. Закрийте миску ссалатом харчовою плівкою ипоставьте вхолодильник наполчаса. Для того, щоб овочі просочилися соусом.
  8. Аперед подачею ще раз переміщайте салат і викладіть гіркою натарелку.

Салат настільки смачний і красивий, що гідний свого місця нановогоднем столі.