Кулінарія

Дуже смачний і ситний повсякденний салат з вареного м’яса і квасолі

Ви знаєте, я дуже не люблю викидати продукти. Ми взагалі намагаємося повністю (по можливості))) переробити все те, що купили в магазині, а тим більше на ринку. А щоб було дешевше, купуємо м’ясо великими отрубами, а птицю цілком. Потім вдома розбираємо і готує відразу кілька страв. І, як правило, одним з них є бульйон. Його робимо з того, що залишилося від вирізаною м’якоті та інших шматочків, які можна смажити, тушкувати або перетворити у фарш.

Так ось бульйон. Зазвичай він вариться з кісток, хрящів, шкіри, жив і іншої сполучної тканини (варіантів на каналі безліч ). Після того, як бульйон готовий, його треба «розгорнути», тобто процідити, викинути все перероблене і зайве, залишивши лише чудові, смачні шматочки м’яса або птиці, які волею-неволею ми не змогли в сирому вигляді зняти з кісток. Ось про те, як їх використовувати для приготування їжі і піде мова в цій статті.

До речі, про продукти:

– зазначена вище невелика цибулина, порізана кубиками середнього розміру.

Можна взяти і більше цибулі: все залежить від вашої любові до цього овочу і від кількості решти інгредієнтів.

В основному кількість описуваних складових залежить від обсягу залишився після варіння бульйону м’яса.

– варене м’ясо, також порізане кубиками бажаного розміру (все одно в процесі перемішування воно розділиться на волокна);
– 1 невелика банка консервованої квасолі. Краще червоної, повірте мені;
– ½ склянки рису. Ми взяли басматі;
– сіль, чорний мелений перець, паприка (краще копчена), фруктовий оцет, вода, майонез;
– миска і ложка! )))

Цибулю можна класти на салат і так, проте ми полюбили додавати в салати цибуля маринований. Як маринувати цибуля?

Знову перемішуємо. До речі, рис можна брати будь-який, за винятком «липкого», з якого готуються каші, роли і різотто. Іншими словами, тільки твердих, щільних і мало клейких сортів. Інакше буде замазка! )))

Додаємо квасолю без жидкостиВсе перемішуємо і приправляємо перцем і сольюМайонез

Чи варто говорити, що заважати салат потрібно після додавання кожного інгредієнта? Так от, після додавання майонезу – завершальною складовою – перемішувати потрібно особливо ретельно.

А ось і готовий салат. Це, безумовно, може стати і святковим блюдом, якщо його гарно подати, добре прикрасивши. Однак ми просто їли його на вечерю. І, ви знаєте, було дуже смачно і ситно!