Кулінарія

Салат з помідорів з цибулею

Найгарячіша пора заготовок зараз. Багато господині зайняті своєю улюбленою справою-консервацією. І я розумію чому вони рідше з’являються на каналі. А сьогодні вирішила ще один рецепт заготівлі виставити вам.

Знайомити з таким салатом вас немає необхідності. Всі господині знають. І звичайно жес такий заготовкойприятнее проводити зимові вечори і застілля.

А от для молодих хазяєчок це буде в самий раз, хто тільки починає пристосовуватися до консервації. І я сподіваюся вони добре оцінять таку заготовочку.

Удачі вам у цьому починанні!

ПАЛЬЧИКИ ОБЛИЖЕШ

Не всі томати підходять для такого салату. З тонкою шкіркою і м’які томати сюди не підуть. Для цієї закуски беру щільні томати, з товстою шкіркою, такі як бичаче серце, сливовидні томати.

Я брала томати сорта Греле – де Пометешь, Бобкат.

Відмінні щільні томати, добре доходять для салату.

У цього томату товста шкірка. Вирощувала вперше і вирішила перевірити його в заготовках.

Різновид томату бичаче серце, тільки набагато більші

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • вода чиста – 1,5 л;
  • помідори – 1,2 – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 5 шт;
  • сіль – 2 ст л;
  • цукор – 3 ст л;
  • рослинну олію – 100мл;
  • лавровий лист – 3-4 шт;
  • перець горошком – 3 шт на банку;
  • гвоздика – 3 шт на банку;
  • оцет 9% – 1 ч л на банку

ПРИГОТУВАННЯ:

  • В першу чергу подготавливливаюбанки. Добре мию з содою в гарячій воді. Даю банкам просохнуть, стекти зайвій воді. Стерилизую в мікрохвильовці 0. 5 л. – 5 – 6 хвилин,

а 0. 7 л-7-8 хв.

  • Кип’ячу кришки у воді.
  • Томати добре мию, даю якийсь час стекти воді.
  • Чищу цибулю і промиваю під холодною водою.
  • нарізаю кільцями цибулю і розкладаю на дно банки
  • Потім нарізаю томати. Великі томати ріжу на 4 – 5 частин і укладаю в банки. Сливовидні навпіл, на 2 частини.
  • Між шарами томатів підсипаю цибулю. Його кладу багато. Смачніше салат буває.
  • Додаю спеції: перець горошком 3 штуки, гвоздика 3штуки.
  • Як тільки банки заповнила заливаю окропом. Залишаю на10-15 хвилин. .
  • Потім банки одягаю кришку з отворами і зливаю воду назад в каструлю.

Маринад завжди готую з невеликим запасом або додаю трохи з чайника.

  • Додаю сіль, цукор, лаврушку,масло рослинне
  • Доводжу маринад до кипіння і кип’ячу ще 5 хвилин
  • Готовий маринад розливаю по банках
  • Додаю оцет 1ч. л.
  • Закупорюю кришками
  • Прибираю банкипод одеялопока не охолонуть.
  • Потім баночки спускаємо в підвал

Приємного апетиту!

Взимку такий салатик піде за милу душу. І можливо ви скажете:,, Ой як смачно, але мало! “