Кулінарія

Як приготувати холодний борщ за класичним рецептом

Час приготування – 30 хвилин.
Кількість порцій – 6.

Борщ має два основних варіанти подання – в холодному і гарячому вигляді. Гарячий борщ найчастіше робиться на основі буряка з додаванням молодий бадилля. Він відмінно зігріває і насичує у морози – відмінне рішення для зими.

Холодний борщ, на відміну від свого побратима, не зігріває, а, навпаки, як морозиво, бадьорить. На столах він з’являється влітку. Його плюс – відсутність необхідності термічної обробки продуктів, виняток становить буряк.

Давайте приготуємо холодний борщ на кефірі?

Інгредієнти

Для приготування холодного борщ потрібно:

· відварені бульби буряка – 250 г;

· кефір – 400 мл;

· яйце – 1 шт. ;

· огірки – 150 г;

· зелень – за смаком;

· сіль.

Враховуючи наявність у складі кефіру, заправка у вигляді майонезу недоречна! Єдине, що буде гармонійно поєднуватися з інгредієнтами – сметана. Та й вона теж необов’язкова.

Покроковий рецепт холодного і борщів зелених на кефірі

Щоб швидко приготувати борщ, рекомендуємо заздалегідь відварити протягом 30-50 хвилин буряк. Час буде залежати від розмірів – готовність перевіряємо ножем.

1. Відварені круто яйця дрібно рубаємо.

2. Огірки нарізаємо також дрібно. За бажанням навіть можна подрібнити їх у тертку.

3. Буряки я зазвичай нарізаю двома видами для одного супу. Кубиками – щоб відчувалася її структура та активну наявність в супі.

4. І через тертку, велику, щоб суп швидше настоявся і просочився соком буряка.

5. Дрібно рубаємо зелень, у нас це кріп, і також відправляємо до інгредієнтів.

6. Заливаємо все кефіром.

Зверніть увагу! Якщо кефіру у вас недостатньо, а супу хочеться, розведіть кефір з бурякової водою у співвідношенні 1:1. Як зробити цю бурякову воду? Відваривши буряк до напівготовності, вилучаємо її з першої води: очищаємо, промиваємо. І знову відправляємо варитися: ця вода буде чистою і насититися соком буряка від відварювання. Але не забуваємо перед змішуванням з кефіром, відвар остудити.

7. В принципі суп вже готовий вже зараз його можна їсти. Але після нетривалого настоювання він стане більш насиченою і смачніше.

Холодний борщ готовий.

Не варто забувати! Враховуючи інгредіентний складу супу: буряк і кефір – цей супчик дуже прискорює травлення. Тому його не варто їсти, якщо планується тривала поїздка.