Як приготувати холодний борщ за класичним рецептом
Час приготування – 30 хвилин.
Кількість порцій – 6.
Борщ має два основних варіанти подання – в холодному і гарячому вигляді. Гарячий борщ найчастіше робиться на основі буряка з додаванням молодий бадилля. Він відмінно зігріває і насичує у морози – відмінне рішення для зими.
Холодний борщ, на відміну від свого побратима, не зігріває, а, навпаки, як морозиво, бадьорить. На столах він з’являється влітку. Його плюс – відсутність необхідності термічної обробки продуктів, виняток становить буряк.
Давайте приготуємо холодний борщ на кефірі?
Інгредієнти
Для приготування холодного борщ потрібно:
· відварені бульби буряка – 250 г;
· кефір – 400 мл;
· яйце – 1 шт. ;
· огірки – 150 г;
· зелень – за смаком;
· сіль.
Враховуючи наявність у складі кефіру, заправка у вигляді майонезу недоречна! Єдине, що буде гармонійно поєднуватися з інгредієнтами – сметана. Та й вона теж необов’язкова.
Покроковий рецепт холодного і борщів зелених на кефірі
Щоб швидко приготувати борщ, рекомендуємо заздалегідь відварити протягом 30-50 хвилин буряк. Час буде залежати від розмірів – готовність перевіряємо ножем.
1. Відварені круто яйця дрібно рубаємо.
2. Огірки нарізаємо також дрібно. За бажанням навіть можна подрібнити їх у тертку.
3. Буряки я зазвичай нарізаю двома видами для одного супу. Кубиками – щоб відчувалася її структура та активну наявність в супі.
4. І через тертку, велику, щоб суп швидше настоявся і просочився соком буряка.
5. Дрібно рубаємо зелень, у нас це кріп, і також відправляємо до інгредієнтів.
6. Заливаємо все кефіром.
Зверніть увагу! Якщо кефіру у вас недостатньо, а супу хочеться, розведіть кефір з бурякової водою у співвідношенні 1:1. Як зробити цю бурякову воду? Відваривши буряк до напівготовності, вилучаємо її з першої води: очищаємо, промиваємо. І знову відправляємо варитися: ця вода буде чистою і насититися соком буряка від відварювання. Але не забуваємо перед змішуванням з кефіром, відвар остудити.
7. В принципі суп вже готовий вже зараз його можна їсти. Але після нетривалого настоювання він стане більш насиченою і смачніше.
Холодний борщ готовий.
Не варто забувати! Враховуючи інгредіентний складу супу: буряк і кефір – цей супчик дуже прискорює травлення. Тому його не варто їсти, якщо планується тривала поїздка.